Verandermanagement bij KPMG Accountants

KPMG

Datum

3 februari 2015

Tijd

16:00

Sprekers

Jan Hommen, Bestuursvoorzitter KPMG

Samenwerking

KPMG

Locatie

KPMG Amstelveen
Op dinsdag 3 februari vond er een inspirerende en interactieve bijeenkomst plaats op het hoofdkantoor van de KPMG in Amstelveen. Als voormalig CFO bij ALCOA en Philips en voormalig CEO van ING heeft Jan Hommen zijn tanden gezet in het Bestuursvoorzitterschap van KPMG Accountants: “KPMG wil weer de norm worden in onze sector. Daarvoor moet nog veel werk worden verricht maar we zijn ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken. Met de inbreng van ervaring en deskundigheid uit de buitenwereld verscherpen en objectiveren wij het bestuur en toezicht. Zo kunnen we onze absolute focus op kwaliteit en integriteit beter waarborgen."

Veranderprogramma True Blue

De prioriteiten van KPMG zijn vastgelegd in het veranderprogramma True Blue. Hiermee geeft KPMG concreet invulling aan de noodzakelijke veranderingen van de interne organisatie. De veranderingen in de  de besturing (de governance)  van KPMG en het toezicht daarop en het beloningsmodel voor partners zijn de eerste concrete resultaten uit dit veranderprogramma die KPMG recent heeft gemeld. Jan Hommen: “De veranderingen die zijn aangekondigd, komen voort uit ons interne veranderprogramma “True Blue” dat aan het begin van de zomer 2014 van start is gegaan. Behalve op governance en partnerbeloning, richten deze zich op de onderwerpen business model, people & culture, kwaliteit van de audit, herstel van publiek vertrouwen en communicatie. Naast deze interne inspanningen hebben we ook actief een bijdrage geleverd aan de sector inspanningen om de noodzakelijke vernieuwing te realiseren.”

In een interactieve sessie heeft Jan Hommen openhartig verteld over zijn ervaringen als CFO en CEO, het veranderprogramma binnen KPMG en hoe KPMG weer de norm gaat worden in de accountantssector.

De bijeenkomst werd afgesloten met een walking dinner waar onder het genot van een drankje nog lang is nagepraat.