M&A in een booming markt

EY

Datum

26 september 2018

Tijd

16:30

Sprekers

Bruno Jelgerhuis Swildens, Partner EY Transaction Advisory Services, Tobias Broeders, Partner EY Transaction Advisory Services, Aart Duijzer, CFO Refresco

Samenwerking

EY

Locatie

EY, Rotterdam
Op woensdag 26 september 2018 was de NVFE te gast bij EY in Rotterdam met als thema “M&A in een booming markt en wat er verandert als Private Equity (PE) aandeelhouder wordt.”

Bedrijven op overnamepad kunnen hoge bedragen lenen tegen historisch lage rentes, waardoor zowel dealvolumes als overnameprijzen tot ongekende hoogten stijgen. Als gevolg van de “quantitative easing” van de ECB bevindt de rentestand zich immers al jaren op een zeer laag niveau. Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van schuldfinanciering over de afgelopen jaren significant toegenomen. De risico-aversie van banken, ontstaan tijdens de financiële crisis, ligt inmiddels weer ver achter ons.

PE-fondsen zijn dus momenteel naarstig op zoek naar deals. Nederlandse, maar ook steeds meer Angelsaksische investeerders proberen hun slag te slaan op de Nederlandse overnamemarkt. 

Daarom is de belangrijkste vraag voor M&A op dit moment hoe om te gaan met deze ‘booming’ markt. Is het een perfect momentum voor verdere overnames, of is de markt oververhit en kunnen potentiële kopers momenteel beter pas op de plaats maken? Tevens staan we stil bij wat er verandert in de organisatie als PE aandeelhouder wordt? Wat betekent dit voor de rol van CFO?

Tijdens de sessie hebben sprekers vanuit het gezichtspunt van EY als M&A adviseur en vanuit de beleving van een CFO als ervaringsdeskundige hun ervaringen gedeeld:

  • Bruno Jelgerhuis Swildens, Partner EY Transaction Advisory Services
  • Tobias Broeders, Partner EY Transaction Advisory Services
  • Aart Duijzer, CFO Refresco