Het morele fiscale kompas van de CFO

RSM

Datum

29 november 2017

Tijd

16:00

Sprekers

dr. Aad Rozendal, wetenschappelijk adviseur bij RSM en prof. dr. Jan van de Streek, Hoogleraar Fiscaal Concernrecht

Samenwerking

RSM

Locatie

Amsterdam
Staat u stil bij uw ondergrens van tax planning binnen de onderneming?

Tijdens deze bijeenkomst hebben de heren dr. Aad Rozendal en prof. dr. Jan van de Streek de deelnemers meegenomen om het morele fiscale kompas te verkennen. Jan van de Streek is als hoogleraar verbonden aan het Amsterdam Center for Tax Law van de Universiteit van Amsterdam en verzorgt onderwijs in de belastingheffing concerns (vennootschapsbelasting). Aad Rozendal is als wetenschappelijk adviseur verbonden aan Bureau Vaktechniek van RSM en als docent aan de Universiteit van Amsterdam.

In de afgelopen jaren wisselen de wetsvoorstellen en wijzigingen elkaar in rap tempo af, gedreven vanuit nationale en internationale initiatieven zoals BEPS en EU ATAD I & II. Wat hebben deze ontwikkelingen voor effect op uw effective tax rate en hoe ver bent u bereid te gaan om deze op peil of zo laag mogelijk te houden? Aad en Jan hebben de deelnemers tijdens deze interactieve sessie bewust gemaakt van de overwegingen die de CFO en de onderneming zouden kunnen betrachten in het uitzetten van een fiscale strategie die bestand is tegen en rekening houdt met het oordeel van het maatschappelijk oog.

We organiseerden dit event samen met RSM Accountants & Belastingadviseurs. RSM is een wereldwijd netwerk van zelfstandige accountants- en advieskantoren en is vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Onze gastheer voor deze middag is Marco Jansze (Tax Partner bij RSM, vestiging Amsterdam).