De economische vooruitzichten in Nederland en Europa en de aandachtspunten voor de CFO

SIS Finance

Datum

30 januari 2019

Tijd

16:00

Sprekers

Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank

Samenwerking

SIS Finance

Locatie

Hotel NH Bussum Jan Tabak
Op woensdag 30 januari 2019 ontving de NVFE in samenwerking met partner SIS Finance de President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, met als thema “De economische vooruitzichten in Nederland en Europa en de aandachtspunten voor de CFO”.

De macro-economische vooruitzichten voor Nederland zijn momenteel goed, er zijn echter ook signalen die duiden op het naderen van een volgende crisis.

De President van De Nederlandsche Bank en lid van de ECB heeft zijn kijk op de ontwikkelingen in de Eurozone en wat we eraan zouden moeten doen om het goed te laten gaan in Nederland en Europa gedeeld.

Vragen zoals “welke trends, scenario’s en risico’s worden momenteel onderkend?” en “wat betekent dit voor de CFO?” “Hoe kun je je als bedrijf hierop voorbereiden?” zijn de revue gepasseerd.

Prof.dr. Klaas Knot is sinds 1 juli 2011 president van de Nederlandsche Bank (DNB). Als zodanig is hij lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, governor van het Internationaal Monetair Fonds, governor van de Bank for International Settlements en lid van haar Board of Directors, lid van de European Systemic Risk Board, lid van de Financial Stability Board en voorzitter van haar Standing Committee on the Assessment of Vulnerabilities.

Aansluitend was er onder het genot van een drankje en een walking dinner gelegenheid om na te praten.