Datum
17 juni 2016
Tijd
16:00 uur
Samenwerking
Business Universiteit Nyenrode
Locatie
Kasteel Nyenrode, Breukelen
De CFO en de fase vóór faillissement

De CFO en de fase vóór faillissement

Op vrijdag 17 juni 2016 was de NVFE te gast bij Nyenrode Business Universiteit. Tijdens deze bijeenkomst is er uitgebreid stilgestaan bij de rol van de CFO en de fase vóór faillissement. Twee bijzondere sprekers waren hiervoor gevraagd door de NVFE: prof. drs. Jeroen Smit en mr. Willem-Jan van Andel. Aansluitend is op feestelijke wijze de dag afgesloten met een rondvaart over de Vecht om het 2e lustrum van de NVFE te vieren.

Prof. drs. Jeroen Smit is journalist, wetenschapper bij de Rijksuniversiteit van Groningen en schrijver van spraakmakende boeken over Het Drama Ahold en De Prooi (ABNAMRO).

Mr. Willem-Jan van Andel is curator en werkzaam bij Wijn & Stael Advocaten. Volgens de door Chambers and Partners samengestelde ranglijst van beste advocaten in Nederland staat hij in de top 3 van insolventieadvocaten. Dit dankzij ondermeer zijn activiteiten bij spraakmakende faillissementen als van bank Van der Hoop, automatiseerder Landis en Econcern.

Beiden hebben vanuit hun eigen invalshoek hun inzichten en ervaringen gedeeld over de rol van de CFO in een fase van de onderneming, waar bestuurders vaak een te zonnig beeld hebben gegeven, belangen van de verschillende stakeholders, recht en rechtvaardigheid door elkaar gaan lopen. Met een rechte rug kan je het verschil maken, echter de mens is zwak en de verleidingen zijn groot. Het kwam allemaal ter sprake.